Iubeşte revoluţia! Aleksandr Solzhenitsyn

ISBN:

Published:

Paperback

276 pages


Description

Iubeşte revoluţia!  by  Aleksandr Solzhenitsyn

Iubeşte revoluţia! by Aleksandr Solzhenitsyn
| Paperback | PDF, EPUB, FB2, DjVu, AUDIO, mp3, RTF | 276 pages | ISBN: | 5.38 Mb

Iubeşte revoluţia! este, înainte de toate, o operă neterminată. Cine are chef să citească un roman căruia nu-i ştim sfarşitul? Şi de ce ar fi publicată o operă abandonată de autorul său? Volumul de faţă este un roman scris de Soljeniţîn la 23 deMoreIubeşte revoluţia! este, înainte de toate, o operă neterminată.

Cine are chef să citească un roman căruia nu-i ştim sfarşitul? Şi de ce ar fi publicată o operă abandonată de autorul său? Volumul de faţă este un roman scris de Soljeniţîn la 23 de ani, la sfarşitul anilor 40, înainte de a fi trimis în lagăr, fiind o primă dovadă a geniului care va excela printr-o manuire abilă a destinelor individuale şi colective, o impresionantă forţă poetică, simţ al detaliului, ironie subtilă.Nerjin, eroul romanului şi un alter ego idealist al autorului, este un tânăr matematician însetat de cunoaştere şi atras de literatură şi de istorie.

Puternic instalat în utopismul vârstei sale, face tot posibilul pentru a servi regimul sovietic. El, intelectualul puţin naiv, câteodată prostănac, întotdeauna curajos, înfruntă frigul, foamea, batjocura şi pedepsele nedrepte, cu speranţa că într-o zi va fi primit în rândurile artileriei. În faţa realităţii crude, pe care o dezbate alături de colegi, Nerjin închide ochii.

Nimic nu este întâmplător, toată suferinţa trebuie să aibă un sens, crede el. Nici o nedreptate nu-i poate anihila avântul revoluţionar.Iubeşte revoluţia! este autoportretul unui Soljeniţîn încă exaltat şi candid, din ce în ce mai lucid, însă fidel convingerilor sale – un visător ce refuză realitatea.Enter answer

Related Archive BooksRelated Books


Comments

Comments for "Iubeşte revoluţia!":


thesmartestcontract.com

©2009-2015 | DMCA | Contact us