Rabin razgovara s Isusom Jacob Neusner

ISBN:

Published:

Paperback

226 pages


Description

Rabin razgovara s Isusom  by  Jacob Neusner

Rabin razgovara s Isusom by Jacob Neusner
| Paperback | PDF, EPUB, FB2, DjVu, audiobook, mp3, RTF | 226 pages | ISBN: | 4.40 Mb

Riječ je o knjizi koju je napisao židovski vjernik, rabin Jacob Neusner, za koju je papa Benedikt XVI. u svojoj knjizi Isus iz Nazareta napisao da je najvažnija knjiga za židovsko-kršćanski dijalog u zadnjem desetljeću. Štoviše, Papa priznaje: OvaMoreRiječ je o knjizi koju je napisao židovski vjernik, rabin Jacob Neusner, za koju je papa Benedikt XVI. u svojoj knjizi Isus iz Nazareta napisao da je najvažnija knjiga za židovsko-kršćanski dijalog u zadnjem desetljeću. Štoviše, Papa priznaje: Ova mi je rasprava jednog židovskoga vjernika s Isusom, Abrahamovim sinom – vođena strahopoštovanjem i iskrenošću – više od svih drugih izlaganja koje poznajem otvorila oči za veličinu Isusove riječi i za odluku pred koju nas stavlja evanđelje.

Nakon što je, na temelju tekstova Matejeva evanđelja, Isusa slijedio od Galileje do Jeruzalema i s njime fiktivno raspravljao o Tori, Neusner taj fiktivni razgovor zaključuje znakovitim riječima: (…) ja te cijenim. Ali razlog što neću poći s tobom nije moja nevjera. Nije to zato što ne vjerujem – ja ne vjerujem u tebe – nego što vjerujem, ja vjerujem u Toru… Ne vidim kako tvoje učenje i učenje Tore mogu ići zajedno.

Ocjenjujući ovu knjigu papa Benedikt XVI. kaže kako je u njoj posvemašnja iskrenost, detaljna analiza, poštovanje za drugu stranu zajedno s brižljivo utemeljenom vjernošću prema vlastitom stajalištu što ovu knjigu, prema njegovu mišljenju, čini izazovnom posebice kršćanima koji će morati razmišljati o analizi suprotnosti između Mojsija i Isusa.Enter answer

Related Archive BooksRelated Books


Comments

Comments for "Rabin razgovara s Isusom":


thesmartestcontract.com

©2009-2015 | DMCA | Contact us