Gyermekkorunk erdejében Beate Grimsrud

ISBN:

Published: 2005

Hardcover

328 pages


Description

Gyermekkorunk erdejében  by  Beate Grimsrud

Gyermekkorunk erdejében by Beate Grimsrud
2005 | Hardcover | PDF, EPUB, FB2, DjVu, audiobook, mp3, ZIP | 328 pages | ISBN: | 6.24 Mb

„Mit is mondhatna magának Lydia, ami nem tévedés és nem túlzásig vitt igaz? És mit mondjon Andersnek? Olyan, mint a reményteli százméteres táv, amiről az ember azt hiszi, megnyerheti. Olyan, mint a finis. Aztán ott állunk, miénk a legjobb idő, a díj,More„Mit is mondhatna magának Lydia, ami nem tévedés és nem túlzásig vitt igaz? És mit mondjon Andersnek? Olyan, mint a reményteli százméteres táv, amiről az ember azt hiszi, megnyerheti.

Olyan, mint a finis. Aztán ott állunk, miénk a legjobb idő, a díj, a pénz és mindenekfelett a sebesség maga. Ott állunk a testben, amely megtette. Ami működik, gyönyörűséges erővel hajszolja önmagát, és dönt. (…)Most is ez a taktika. Csakhogy a tét ezúttal nem egy táv, amit meg lehetne nyerni.

A tét egy testvér, akit nem lehet elveszíteni. És arra nem létezik taktika, ha egy testvér eltűnik.”Beate Grimsrud (1963) Stockholmban élő norvég írónő, bár eddig mindössze öt regénnyel állt a nagyközönség elé, több díjat is nyert már, és 1999-ben jelölték a legrangosabb skandináv irodalmi kitüntetésre, az Északi Irodalmi Díjra (Nordisk Råds Litteraturpris).A Gyermekkorunk erdejében három testvér története: a húszas éveikben járó Lydia és Anders a hegyekben keresik eltévedt öccsüket, Jont.

A keresés azonban csak ürügy a nyugtalan és önvizsgáló szereplők számára az időről, a gyermekkorról, a feldolgozatlan fájdalmakról való elmélkedéshez. A nyelvi játékok és a költői megfogalmazás, az asszociációs gondolkodási rendszer drámai feszültségű olvasmánnyá teszik a művet.A Gyermekkorunk erdejében Beate Grimsrud első magyarul megjelent kötete. A 2002-ben kiadott mű elnyerte a svédországi Aftonbladet napilap és a Wahlstrőm–Widstrand kiadó irodalmi díját.Enter answer

Related Archive BooksRelated Books


Comments

Comments for "Gyermekkorunk erdejében":


thesmartestcontract.com

©2009-2015 | DMCA | Contact us